Červnové odpoledne roku 2012 ve znamení Disc Golfu

08.06.2012 22:00

Na pátek 8. června roku 2012 si pro nás skupina EOM/3 připravila odpoledne s nádechem zelené trávy a šumějících stromů, odpoledne při hře, která se nazývá DISC GOLF. Akce se odehrála v Libereckém Veseckém sportovním areálu od 15:00 do 20:00 hodin.

Akci k naší velké spokojenosti zorganizovala agentura www.discgolfovahriste.cz  a opravdu se ukázalo, že disc golf je outdoorová aktivita pro všechny generace bez rozdílu věku a dokonce i zkušeností. Tato hra vychází z pravidel golfu, jen s tím rozdílem, že se používají létající talíře. Každý z nás se tak snažil na co nejmenší počet hodů umístit disk do discgolfového koše. Někomu se to dařilo lépe, jinému více, rozhodně však mezi námi byli tací, kterým se to dařilo přímo výtečně, jako například Milošovi Pospíšilovi, který se stal celkovým vítězem, ale i Jirkovi Metelkovi, Denisovi Čiefovi, Gabovi Horákovi, Mračovi aneb pánovi v bílém a dalším. 

 

Pořádající agentura pro nás připravila hřiště s celkem devíti discgolfovými koši, přičemž každý z nás obdržel pár "létajících" disků, jeden na delší hody a jeden na tzv. dohazování. Neprve jsme byli do hry řádně zasvěceni odbornou instruktáží, obdrželi jsme score karty a hned poté jsme se vrhli do prvního zahřívacího kola rozděleni do dvou osmičlenných skupinek.

Po absolvování prvního kola jsme se občerstvili díky agenturou zajištěnému rautíku a pak jsme se hned vrhli do druhého kola. To jsme již absolvovali ve třech pětičlenných skupinkách a nutno se pochválit, toto kolo nám šlo všem o poznání lépe. Následoval součet bodů a vyhlášení výsledků.

 

ZHODNOCENÍ AKCE

Akci lze hodnotit jako velice zdařilou a díky partě fajn lidí a prima organizátorům i za velice příjemnou. Organizátoři nás zároveň pozvali na své Mistrovství ČR v této bohulibé zábavě, které se v libereckém veseckém sportovním areálu uskuteční 14. až  16. září 2012, viz. samostatné stránky ZDE. Takže pokud vás disc golf zaujal, není nic jednoduššího, než jej začít aktivně provozovat třeba právě na tomto turnaji.
 

Pokud máte zájem si uspořádat vlastní discgolfovou akci na klíč tak, jako my, pak Vám nabízíme ke stažení leták výše zmíněné agentury. Stahování můžete zahájit ZDE sdcsd.

Fotogalerie: Červnové odpoledne roku 2012 ve znamení Disc Golfu