Paintball 2011 aneb Bitva bratrstev

07.04.2011 21:30

 

Naše druhá bitva s barevnýma kuličkama se odehrála 7. dubna 2011 v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Sešlo se nás 16 vojáků a jedna vojanda, utvořili jsme dva týmy a řezali do sebe co to jen dalo. Ač jsme předpokládali chladnější počasí, bylo nakonec vedro, takže běhání ve vrstvách oblečení, které měly tlumit nárazy kuliček, bylo trošku náročnější na "udýchání", přesto akce byla velmi, velmi zdařilá.

    Nedá se zapomenout na některé výkony přítomných, těch co dokázali získat vlajku protivníků, těch, co dokázali ve dvojicích dobývat na pohled nedobytná území, těch, co dokázali odolávat za plexisklovým štítem desítkám proti jejich očím přilétávajících kuliček, těm, kteří si v úleku z nečekané palby nedokázali poradit se svým tělěm i těch, kteří sic nechtěně avšak opakovaně pálili po svých spolubojovnících ;-)

    Naprosto skvělá byla organizace akce od firmy PBL s.r.o. Liberec (www.strileni.cz) a patří jí za to dík. Myslím, že nemáme do budoucna důvod tuto firmu měnit. Za 650 kaček každý z nás obdržel 350 kuliček masku, kuklu, nákrčník, rukavice s chráničem, maskáče, super servis (nejlepší byl od krásné slečny Jitky) a také kompletní fotodokumentaci ze hry (viz. níže). Martin z PBL s.r.o., jako ostatně každá správná firma, si pro nás připravil i něco navíc oproti původní nabídce, a tak jsme si hru zpestřili i dvěma dýmovnicema.

 

Akce byla zdařilá a všichni se již těší na opakování.

Mirek alias Radar

 

Co je to Paintball?

Paintball je de facto hra na vojáky, avšak s velmi reálným podtextem, neboť každý z hráčů dostane do ruky svou vlastní vzduchovou zbraň se zásobníkem malých kuliček naplněných barvou a dále také ochranný maskáčových oděv, rukavice a dále hlavně masku, která chrání oči a obličej od poranění. Paintball není pro bojácné holky ani pro bojácné kluky. Hráči se totiž na začátku hry rozdělí do dvou týmů a ty pak po sobě barevné kuličky pálí hlava nehlava tak, aby se fiktivně postříleli. Každý, kdo je zasažen a barevnou kuličkou potřísněn zvedá ruku a odchází s prostoru boje. Ten se nachází v lese na plácku cca 200 x 200 metrů s jednou nebo dvěma budovami a několika úkryty.

 

Co můžu od paintballu čekat?

Čekat lze vše možné, ale hlavní přínos je zábava, adrenalin, uvědomění si svých hranic, svých schopností, předností i neduh.

 

Co si s sebou na paintball vzít?

Paintball se hraje většinou ještě za chladnějšího období, takže je dobré se dobře obléknout. Na místě člověk dostane maskáčovou kombinézu, ale ta je tak tenká, že je vhodné mít pod nimi nějaké tepláky nebo něco podobého, stejně jako na těle je dobré mít alespoň mikinu. Dále lze vřele doporučit nějaký šátek kolem krku a hlavně kotníčkové boty, nelíp něco jako kanady, protože může při běhu v přírodě hodně snadno dojít k podvrknutí kotníku. Nakonec je dobré s sebou přibalit odvahu, čest a nadšení, aby měli všichni dobré zážitky.

 

Dá se někde mrknout, jak jste po sobě stříleli minule?

No jasně ... TADY to je.