Tradiční cyklovyjížďka Českým Rájem 2014

04.09.2014 18:45

Krásné počasí doznívajícího léta s nádechem léta babího prohřálo a provonělo tradiční cyklovyjížďku roku 2014. Oproti minulým ročníkům ten letošní startoval a končil na odlišném, ale také moc hezkém místě a to v restauraci Slunečno v Kamenici u Dobšína. Také jsme jej za to zařadili do našich partnerů. Akce se konala ve čtvrtek 4.9., přičemž start se uskutečnil ve 14:00. 

Kromě nového umístění letos přibila ještě další novinka a i ta se osvědčila. Totiž ti, kteří z různých důvodů nemohli nebo nechtěli vyjet s ostatními na kole, se vydali pěšky s košíčky a nožíčky sbírat lesní plody. A aby nebylo novinek málo, vydal se s námi i jeden bežec, který si nakonec zaběhl půlmaraton v tréninkovém tempu. No a to, že ostatní jeli na kole a jeden z nás absolvoval celou cyklotrasu na terénní koloběžce, to už jen potvrzuje výjimečnost letošní skvěle zorganizované a vydařené akce ;-)

 

Suma sumárum se aktivně letos účastnili: 5 houbařů, 1 běžec, 1 koloběžkář a 15 cyklistů. Všichni se pohybovali v oblasti kolem hradu Kost, projeli i prošli cesty nohou suchou, mokrou i blátivou, zdolali ji cestou z kopců i do kopců a příjmemně znaveni (cyklisté po 30 kilometrech) se uchýlili za restauraci Slunečno, kde zbaštili připravené dobroty (drůbeží i vepřové na grilu, grilované klobásky, zeleninku, štrůdl) a zapili to limonádkou, pivkem a kávičkou.

 

Cyklovyjížďka 2014 je mrtva, nechť žije Cyklovyjížďka 2015. Reportoval Mirek J., fotky dodala Veronika F.

Fotogalerie: Tradiční cyklovyjížďka Českým Rájem 2014

Tato fotogalerie je prázdná.